• Home
  • CompTIA Cloud Essentials

CompTIA Cloud Essentials

CompTIA training

> Cloud > CompTIA

Beschikbare leervormen - Available learning methods Cloud Essentials training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
2 days   EUR 1.395,00 excl. BTW/VAT   Cloud Essentials Certificaat

Cloud training: CompTIA Cloud Essentials – trainingsmogelijkheden

Optie 1: 2-daagse klassikale training
Optie 2: In-company training

Bent u al Cloud-Ready?

Cloud Computing maakt een onstuitbare opmars door en zet de ICT wereld op zijn kop. Applicaties verhuizen steeds vaker van eigen systemen naar de Cloud. Een trend die organisaties helpt om flexibelere organisaties te bouwen, kosten te besparen en efficiënter te werken. Cloud Computing grijpt in op alle aspecten van ICT: operations (Infrastructure as a Service, IaaS), development (Platform as a Service, PaaS) en portfoliomanagement voor applicaties (Software as a Service, SaaS). 

De belangrijkste vraag bij Cloud Computing is nu of alle interne processen voldoende klaar zijn om zonder problemen uit te besteden. Het gaat dan over alle processen; operatie-, applicatie-, ontwikkelings- en integratie processen. 

Experience Level:
-
Geen data hier?:
Vraag een sessie aan via info@one2train.nl

Cloud Essentials – de eerste wereldwijde certificering en standaard voor Cloud Computing

Tot nu toe bestond er nog geen breed geaccepteerde, leveranciersonafhankelijke certificering voor Cloud oplossingen. Hierin is per december 2011 verandering gekomen. De Cloud Essentials certificering is de eerste wereldwijde certificering en standaard die gedragen wordt door zowel CompTIA als de Cloud Credential Council (CCC).

Over de Cloud Credential Council (CCC)

De Cloud Credential Council is een internationale organisatie die standaarden ontwikkelt binnen het Cloud Computing domein ten behoeve van training en certificering. De Cloud Credential Council is leveranciersonafhankelijk en heeft als leden gebruikersorganisaties, leveranciers, verenigingen en internationale certificeringsorganisaties.

Cloud Computing – inhoud training

De vertaling van Cloud Computing naar de praktijk is bepaald geen sinecure. Wat wilt u bereiken? Wat is de beste toepassing van Cloud Computing voor u? Hoe denkt u dat Cloud Computing daaraan kan en zal bijdragen? Leidt Cloud Computing tot een positieve business case?

In de tweedaagse Cloud Essentials training wordt gekeken naar de toegevoegde waarde voor uw business, de te behalen kostenreductie, de snelheid van implementatie en schaalbaarheid, beveiliging en disaster recovery en hoe dit allemaal in de praktijk uitwerkt. Tijdens deze certificerende Cloud training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Cloud Computing: het business perspectief
  • Cloud Computing: het technisch perspectief
  • Cloud Computing invoeren
  • Cloud governance met aandacht voor organiseren, invoeren en plannen
  • Examenvoorbereiding
  • Het CompTIA Cloud Essentials examen

Cloud training – voor wie?

Deze tweedaagse certificerende Cloud training is bedoeld voor business- en IT managers, business- en IT analisten, business process managers, risk managers, testers, IT-infrastructuur specialisten, IT security managers, IT developers, IT architecten, IT consultants, service providers en systems integrators.

Cloud Computing training – voorkennis

Om de Cloud Essentials training met succes te kunnen afsluiten is enige ervaring in het IT vakgebied een pré.

CompTIA Cloud Essentials certificering – PE punten

De Cloud Essentials training kan van belang zijn voor de dagelijkse beroepsuitoefening van een auditor. In dat geval kan de training in aanmerking komen voor PE-punten. Raadpleeg hiervoor de regelgeving van de Nederlandse Orde van Register EDP-Auditors (NOREA). 

De CompTIA Cloud Essentials training is geregistreerd bij het Project Management Institute (PMI) en de National Association of State Boards of Accountancy (NASBA). U kunt 14 CPE c.q. 11 PDU credits verdienen met deze training.

Cloud Computing – cursusmateriaal

U ontvangt het orgineel Cloud Essentials cursusmateriaal.

Het CompTIA Cloud Essentials examen

Op de tweede dag van de training kunt het Cloud Essentials examen afleggen. Het CompTIA Cloud Essentials examen bestaat uit 40 multiple-choice vragen en duurt 1 uur. Het examen wordt in het Engels afgenomen. Als u een score behaalt van 65% ontvangt u het CompTIA Cloud Essentials certificaat.

CompTIA Cloud Essentials – kwaliteit van de content

Vooraanstaande Cloud Computing en Virtualization experts hebben de content van de CompTIA Cloud Essentials certificering samengesteld. De kwaliteit van de content is en wordt voortdurend beoordeeld door experts van IBM, HP, EMC, Virtual Clarity, Cisco en ING.