Certified Data Science Professional (CDSP)

BI, Big Data & Data Science

> Big Data > Data Science

Beschikbare leervormen - Available learning methods CDSP training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
10 days + 2 days exam   EUR 6.580,00 excl. BTW/VAT    CDSP

Het thema Big Data staat wereldwijd sterk in de belangstelling omdat er nog nooit zulke hoeveelheden data beschikbaar zijn geweest en nog nooit zo snel nieuwe data werden geproduceerd door mensen en sensoren. Big Data is niet alleen groot, maar ook complex, gevarieerd en in real-time. Zowel de data-infrastructuur als de huidige kennis onder informatici is veelal ontoereikend om met Big Data om te gaan. Een nieuwe functie/rol die snel voet aan de grond krijgt in organisaties is die van Data Scientist met een sterke achtergrond op het gebied van wiskunde en statistiek. McKinsey voorspelt in een recent rapport dat alleen al in de VS in 2018 een enorm tekort zal zijn aan medewerkers met sterke analytische vaardigheden. De functie Big Data Scientist is in twee rollen te verdelen. Aan de organisatorische kant de Data Detective; de manager/analist die de juiste vragen kan stellen. Aan de technische kant de Hadoop Hacker; de IT-deskundige die Big Data technologieën kan implementeren en onderhouden.

Experience Level:
Specialist
Geen data hier?:
Vraag een sessie aan via info@one2train.nl

Wat leer je?

De 10-daagse opleiding Certified Data Science Professional bestaat uit presentaties, documentatiemateriaal, een toolbox, voorbeelden en opdrachten. Aan de hand van een korte presentatie krijg je een introductie in de concepten. Vervolgens laten de trainers aan de hand van een concreet voorbeeld in python of R zien hoe e.e.a. werkt. Je krijgt de beschikking over de DatamineR™ virtual machine op een USB geheugendrager. Dit is een toolbox waarin alle voorbeelden en het cursusmateriaal direct beschikbaar zijn. Na deze opleiding heb je  kennis opgedaan van de meest gebruikelijke data science tools van dit moment (python en R).

De Certified Data Science Professional opleiding is een intensieve opleiding bestaande uit 10 lesdagen en 2 examendagen. Ter voorbereiding op het examen moet je rekening houden met opdrachten en huiswerk gedurende de opleiding.

Tijdens de opleiding wordt er in overleg met jou een opdracht samengesteld. Deze opdracht vormt een belangrijk onderdeel van uw certificering als Data Scientist. Elke deelnemer presenteert het resultaat van de opdracht aan de andere cursisten en de certificeringsboard.

Het Certified Data Science Professional examen bestaat uit 3 onderdelen. Onderdeel 1 bestaat uit 50 multiple choice vragen die je in 2 uur tijd moet beantwoorden, plus 2 korte programmeeropdrachten (één in python en één in R). Voor de programmeeropdrachten heb je 2 uur de tijd. Het tweede onderdeel betreft een praktijkcase die je uit dient te werken conform het geleerde. Tot slot wordt in het derde onderdeel van je verwacht dat je jouw praktijkcase presenteert. Je dient jouw stakeholders te overtuigen van de gekozen aanpak.

Doelgroep

Na Data Warehousing en Business Intelligence wordt Big Data door analisten wel de derde technologische golf genoemd, die inzicht geeft en waarde creëert uit zowel gestructureerde als ongestructureerde data. Deze 10-daagse Certified Data Science Professional opleiding heeft als doel de Business Intelligence professional en informatiespecialist op te leiden tot Data Scientist.

Voorkennis

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig om succesvol deel te kunnen nemen aan deze Certified Data Science Professional opleiding. De CDSP opleiding is echter behoorlijk pittig en technisch van aard, daarom adviseren wij om pas deel te nemen wanneer je minimaal HBO werk- en denkniveau hebt. Het is een grote pré indien je kennis hebt van en ervaring met de basisprincipes van programmeren en feeling heeft met statistiek. Enige jaren werkervaring in een IT-rol is eveneens aan te bevelen.

Certificering/Examens:

  • De kosten van de 10-daagse opleiding Certified Data Science Professional bedragen € 6.580,- (excl. BTW) per persoon. Dit bedrag is inclusief 2 examendagen, 4 boeken, uitgebreid cursusmateriaal, een 8 Gb USB stick met alle voorbeelden en tools, koffie, thee en maaltijden.