CXD-400: Designing App and Desktop Solutions with Citrix XenDesktop 7

Citrix training

> Citrix

Beschikbare leervormen - Available learning methods CXD-400 training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
5 days   EUR 2.850,00 excl. BTW/VAT   #1Y0-401

Doelstelling

Citrix XenDesktop 7 is de samenbundeling van de nieuwste versies van de virtualisatieproducten Citrix XenApp 6.X en Citrix XenDesktop 5.X. Deze training brecgt Citrix architecten en consultants de skills bij die nodig zijn om een complete Citrix XenDesktop 7 virtualisatie business case te analyseren, het ontwerp hiervoor op te stellen en het project succesvol te begeleiden.

Deze training zal Citrix architecten en consultants de skills bijbrengen die nodig zijn om een complete Citrix XenDesktop 7 virtualisatie business case te analyseren, het ontwerp hiervoor op te stellen en het project succesvol te begeleiden. Met als uitgangspunt de Citrix Consulting Services Methodology wordt tevens o.a. ingegaan op zaken als het managen van het project, het monitoren en reageren op acceptatie, het in kaart brengen van risico’s en het ontwerpen van oplossingen volgens Citrix Best Practices. Uit het leven gegrepen uitdagende scenario’s zullen de deelnemers inzicht verschaffen in de wijze waarop implementaties het best ontworpen en begeleid kunnen worden.

De training wordt in een workshop-achtige sfeer gegeven waarbij hoge eisen gesteld zullen worden aan participatie van de deelnemers tijdens discussies en presentaties.

Experience Level:
-
Geen data hier?:
Vraag een sessie aan via info@one2train.nl

Course Objectives

Na voltooiing van deze training hebben deelnemers de volgende kennis opgedaan:

 • Het opzetten, uitvoeren en begeleiden van een assessment voor een willekeurige organisatie waarbij o.a. aandacht wordt besteed aan bussiness capabilities, implementatie vereisten en (eind)gebruikers acceptatie en enablement
 • Het vaststellen van de verschillende componenten en communicatie protocollen die een rol (kunnen) spelen in een app en desktop delivery implementatie
 • Het ontwerpen van een app en/of desktop virtualisatie oplossing op basis van assessments en de wensen van de diverse stakeholders
 • Het presenteren en verifiëren van ontwerp beslissingen
 • Het uittesten en troubleshooten van app en desktop delivery ontwerp beslissingen
 • Gebruikmaken van de diverse tools die worden aangeboden om een succesvolle assessment en design te bewerkstelligen
Who Should Attend

Ervaren IT professionals zoals netwerk- en systeembeheerders, consultants, engineers, architecten en Citrix Partner Network leden die verantwoordelijk zijn voor assessment en ontwerp van XenDesktop 7 app en/of desktop oplossingen voor willekeurige enterprise-wide productie-omgevingen.

Diegenen die zich willen certificeren tot Citrix Certified Expert (CCE) - Virtualization door het 1Y0-401 Designing Citrix XenDesktop 7.6 Solutions examen te behalen.

Prerequisites

Het van tevoren deelnemen aan de (gratis) eLearning module CXA-104: Citrix XenApp 7.6 Overview training alsmede de ILT training Deploying App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 (CXD-300) wordt sterk aanbevolen.

Bij aanvang van de training wordt er van uitgegaan dat de deelnemers over de volgende kennis beschikken:

 • Bekendheid met concepten van server- desktop- en applicatie virtualisatie.
 • Kennis en ervaring met Windows® Server 2012, m.n. op het gebied van Active Directory, Terminal Services, DNS, DHCP, GPO's, performance monitoring, account- en profielbeheer
 • Basiskennis en begrip van SQL Server 2012, m.n. databases, permissies, beveiliging, cluster/mirroring en HA
 • Kennis en ervaring met het beheer van netwerken
 • Bekendheid met virtuele en fysieke storage oplossingen (NAS, SAN, SSD)
 • Bekendheid met ten minste één hypervisor (XenServer, Hyper-V of vShpere)
 • Bekendheid met certificaatbeheer, SSL en beveiliging