Identity Management & Access Control training

Security/Informatie Beveiliging trainingen

> Security

Beschikbare leervormen - Available learning methods Identity Management & Access Control training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
4 days   EUR 3.480,00 excl. BTW/VAT    

Identity & Access Management (IAM) is de verzamelnaam van processen en technieken om het beheer van identiteiten en autorisaties op een effectieve en efficiënte manier voor jouw organisatie te realiseren. Daarbij gaat het niet alleen om de identiteiten en autorisaties van de eigen medewerkers, maar ook om die van klanten, partners en andere relaties.

Gezien het toenemende belang van beheersing, risk en compliance krijgt identiteiten- en autorisatiebeheer steeds meer de aandacht. In veel organisaties zijn inmiddels Identity & Access Management trajecten gestart, helaas vaak met onvoldoende succes. Hoe begint nu een IAM project en hoe voorkom je dat een IAM project maar blijft lopen en niet tot het beoogde resultaat leidt?

Experience Level:
Specialist
Geen data hier?:
Vraag een sessie aan via info@one2train.nl

Wat leer je?

In de 4-daagse training Identity Management & Access Control worden alle aspecten van een IAM traject zodanig belicht dat de kans op een succesvolle implementatie aanzienlijk toeneemt. Bovendien krijg je handvatten aangereikt om zelf een belangrijke bijdrage te leveren aan een Identity Management & Access Control project en kun je de resultaten van leveranciers toetsen.

Tijdens de 4-daagse training Identity Management & Access Control wordt met name aandacht geschonken aan de volgende aspecten:

  • Wat is een identiteit en hoe worden identiteiten overal beheerd?
  • Waar komen de autorisaties vandaan? Wat houdt het beheer daarvan in?
  • Wat zijn de verschillen tussen Identity Management & Access Control en waarom noemen we het standaard Identity & Access Management (IAM)?
  • Hoe controleer je of de beheerprocessen goed verlopen?
  • Hoe ziet een ‘Identity & Access Management’ referentie architectuur eruit ?
  • Hoe werken identiteiten en autorisaties in de Cloud?
  • Waarom mislukken Identity & Access Management trajecten?
  • Waarom leveren Identity & Access Management trajecten vaak niet op wat ervan werd verwacht?

Doelgroep

Ben je (mede) verantwoordelijk voor de succesvolle implementatie van Identity Management & Access Control in jouw organisatie? Dan is deze unieke 4-daagse training een must voor je! Qua functionarissen denken wij aan identity managers, procesmanagers, IT managers, informatiemanagers, hoofden informatiebeveiliging, IT auditors, netwerkmanagers/beheerders, security architecten, risk managers, compliance managers, HR managers en controllers.

Voorkennis:

De docent gaat ervan uit dat je al enige jaren werkervaring hebt en weet hoe een organisatie in elkaar zit en hoe processen binnen een organisatie werken of juist stokken. Je moet aan den lijve (hebben) ervaren welke factoren binnen een organisatie invloed hebben op de effectiviteit van de organisatie. Met deze bagage zul je het maximale uit de training halen en een waardevolle collega zijn voor jouw medecursisten.

Het niveau van de training is HBO+/WO+, waarbij de plus aangeeft dat de je ook enkele jaren werkervaring op dat niveau moet hebben.

Certificering/Examens:

  • De kosten van de 4-daagse training Identity Management en Access Control bedragen € 3.480,- (excl. BTW) per persoon, inclusief koffie, thee, lunches en studiemateriaal.