• Home
  • Data Protection Officer (DPO) Training

Data Protection Officer (DPO) Training

BI, Big Data & Data Science

> BI > Business Intelligence

Beschikbare leervormen - Available learning methods Data Protection Officer training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
schriftelijk   EUR 2.980,00 excl. BTW/VAT    Data Protection Officer

In deze zeer actuele, praktijkgerichte en gedegen opleiding wordt u opgeleid tot Data Protection Officer (DPO) volgens de nieuwe Europese General Data Protection Regulation (GDPR) die in 2018 in werking treedt.

De in 2018 wettelijk verankerde functie van Data Protection Officer (DPO) vereist een professionaliseringsslag voor de meeste organisaties. In deze zeer actuele, praktijkgerichte en gedegen opleiding wordt u opgeleid tot Data Protection Officer (DPO) volgens de nieuwe Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). In heldere stappen, schema's, checklists en implementatie matrices worden inzichten, methodes en technieken besproken die in elk bedrijf en in elke (publieke) organisatie kunnen worden toegepast. Complexe wet- en regelgeving wordt voor u op een toegankelijke wijze behandeld. Daarnaast komen tal van multidisciplinaire zaken als IT, Security, ISO 27005 Risicomanagement, Crisismanagement, Compliance, Governance, Ethiek, Business Intelligence (BI) en projectmanagement aan de orde.

Experience Level:
Specialist
Geen data hier?:
Vraag een sessie aan via info@one2train.nl

De Data Protection Officer (DPO) opleiding is gebaseerd op een in de praktijk ontwikkelde methode voor het voldoen aan de eisen van data protection (security), privacy en de bescherming van persoonsgegevens. De opleiding voorziet in helder gefaseerde stappenplannen en checklists met concrete (implementatie)maatregelen die in beginsel bij elk bedrijf of elke (publieke) organisatie - ongeacht de omvang - kunnen worden toegepast.


De opleiding bestaat uit een combinatie van inzichten en technieken afkomstig van wetenschappelijke, nationaal en internationaal erkende managementmodellen en veel praktische input van privacy professionals met jarenlange ervaring op het gebied van privacy compliance en privacy implementatie. Daarnaast is de opleiding gebaseerd op de beste kernelementen van nationaal en internationaal erkende en beproefde methodieken, zoals COSO, INK, OASIS, PRINCE2, MSP, en PCQF (Privacy Compliance Quality Framework).

 

 

Wat leer je?

LES I
DE DATA PROTECTION OFFICER – TAKEN, POSITIONERING EN FUNCTIEPROFIEL

LES II
HET PRIVACYPLAN – OPZET EN STRUCTUUR


LES III
HET PRIVACYPLAN – STAP 1

LES IV
HET PRIVACYPLAN – STAP 2

LES V
HET PRIVACYPLAN – STAP 3

LES VI
HET PRIVACYPLAN – STAP 4

LES VII
HET PRIVACYPLAN – STAP 5

LES VIII
HET PRIVACYPLAN – STAP 6

LES IX
HET PRIVACYPLAN – STAP 7

LES X
HET PRIVACYPLAN – STAP 8

LES XI
DE DATA PROTECTION OFFICER – INHOUDELIJKE VERDIEPING/1

LES XII
DE DATA PROTECTION OFFICER – INHOUDELIJKE VERDIEPING/2

LES XIII
DE DATA PROTECTION OFFICER – INHOUDELIJKE VERDIEPING/3

LES XIV
DE DATA PROTECTION OFFICER – INHOUDELIJKE VERDIEPING/4

Doelgroep

De wettelijk verankerde functie van Data Protection Officer (DPO), Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG) of Privacy Officer (PO) is van essentieel belang voor het bevorderen van de feitelijke borging van privacy en data protection in het dagelijkse beleid en de dagelijkse praktijk van uw organisatie. De verplichting tot het aanstellen van een Data Protection Officer geldt voor organisaties in de publieke sector en wanneer uw organisatie zich toelegt op privacygevoelige activiteiten. Voor elke andere organisatie is de aanstelling van een gekwalificeerde Data Protection Officer evenwel een verstandige keuze!

Deze schriftelijke opleiding is met name bedoeld voor (toekomstige) Data Protection Officers, Privacy Officers, Functionarissen voor de Gegevensbescherming (FG) en daarnaast voor hoofden informatiebeveiliging, compliance managers, informatiemanagers, security managers, (privacy) advocaten, (IT) advocaten, (bedrijfs)juristen, (IT) auditors, privacy auditors, IT managers, risk managers, controllers, IT architecten, data eigenaren, data managers, Business Intelligence (BI) professionals en overige data specialisten.

Voorkennis

De opleiding wordt gegeven op HBO werk-en denkniveau.

Certificering/Examens:

  • De kosten van de opleiding Data Protection Officer in de praktijk bedragen € 2.980,- (excl. 6% BTW) per persoon.