• One2train Academy werkt opnieuw samen met IMF Online ter uitbreiding van het portfolio ICT Training & Certificering. Er is een nieuw aanbod aan Big Data opleidingen en er zijn Cloud trainingen toegevoegd ter aanvulling op het portfolio van TSTC.
 • In verband met het Coronavirus worden alle klassikale lessen voor de omscholingstrajecten virtueel gegeven. Cursisten zijn enthousiast. Minder afleiding, geen reisstress of reistijd, en toch betrokken.
 • Intakes gaan online virtueel door. Als Cisco Partner gebruiken we voor onze trainingen en intakes: Cisco Webex. Veilig en efficient!

IT Helpdesk/Servicedesk (systeembeheer)

One2train is al meer dan 15 jaar ICT opleider en heeft zich gespecialiseerd in IT technische trainingen (infrastructuur). De kennis die wordt opgedaan door de dagelijkse contacten met de IT arbeidsmarkt, worden continue doorvertaald in ons aanbod.

Voor diegene die zich willen (om)scholen naar een IT functie als Servicedesk, Engineer, Netwerkbeheerder of Programmeur hebben wij 4 scholingstrajecten samengesteld die aansluiten bij de huidige vraag in de markt.

Omdat individueel maatwerken ook onze jarenlange specialisatie is, hebben wij via de Academy een leermethode ontwikkeld waarmee we voor elke cursist een aangepast aanbod kunnen maken, rekening houdend met beschikbare kennis, tijd, budget en doel.

Ook na de training(en) kunnen wij nog van dienst zijn, en cursisten begeleiden in het vinden van een passende baan via ons uitgebreide klantennetwerk.

 

Functie IT Helpdesk/Servicedesk:

Ben jij in staat om klanten vriendelijk te woord te staan en ze op weg te helpen bij vragen/storingen? Dan is een baan als helpdeskmedewerker iets voor jou! Een helpdeskmedewerker is verantwoordelijk voor het leveren van support op hardware, software en/of applicaties. Een helpdeskmedewerker neemt per e-mail of per telefoon vragen/storingen aan van eindgebruikers. Eindgebruikers zijn de (interne) medewerkers of klanten die je als support medewerker ondersteunt. Deze vragen/storingen registreer je in een call registratiesysteem, zoals bijvoorbeeld TopDesk of een ander pakket. Na het registreren van de vragen/storingen, analyseer je deze en los je deze op. Indien je de vragen/storingen niet zelf kunt verhelpen maak je een ticket aan en zet je deze door naar de technisch verantwoordelijke. Mensen die in support werken kunnen op verschillende expertise-niveaus ingezet worden, van basis tot gevorderd. Vaak heb je vanuit deze functie naast IT beheerders ook met eindgebruikers te maken, en is het belangrijk om ook in niet-technische taal te kunnen communiceren. Het is zeker een goede functie om ervaring op te doen en binnen/vanuit deze functie door te groeien. Als Servicedeskmedewerker Systeembeheer is je opleidingspakket afgestemd op een functie waarbij je vooral ondersteuning biedt voor werkplekbeheer (software, applicaties en als hardware printers, etc). Je hebt in deze functie vaak te maken met eindgebruikers.

Opleidingstraject IT Helpdesk/Servicedesk: 

IT Essentials

IT Essentials behandelt fundamentele computer- en loopbaanvaardigheden voor IT-banen op instapniveau. De IT Essentials-cursus omvat praktijkgerichte laboratoria die praktische ervaring bieden om u voor te bereiden op bedrijfsnetwerken. Simulatietools helpen je bij het verbeteren van je probleemoplossing en oefenen met wat je leert.

 • Ontwikkel praktische kennis over hoe computers en mobiele apparaten werken.
 • Identificeer gemeenschappelijke beveiligings bedreigingen en kwetsbaarheden zoals malware, phishing, spoofing en social engineering.
 • Vaardigheden en procedures toepassen om computers, mobiele apparaten en software te installeren, configureren en problemen op te lossen.
 • Ontwikkel kritisch denken en probleemoplossend vermogen met zowel echte apparatuur als de Cisco Packet Tracer, een netwerk configuratie simulatietool.
 • Krijg onmiddellijke feedback op je werk door middel van ingebouwde quizzen en tests.
 • Maak contact met de wereldwijde Cisco Networking Academy gemeenschap.

Carrierepaden:
IT Essentials is ideaal voor studenten die op instapniveau IT-functies zoeken in bedrijven, overheidsinstellingen, onderwijsinstellingen, serviceproviders, of om voor zichzelf te werken.

Loopbanen zijn onder andere: IT Helpdesk, IT Servicedesk.

Studiebelasting :
Volledig klassikaal:
3 lesdagen (21 uur)

Deels zelfstudie:
klassikaal 2 lesdagen (14 uur) + zelfstudie 20 uur

Studiemateriaal is inbegrepen bij de training.

Prijs Academy ILT lesdag: EUR 425,00 excl. BTW

Tijd ITE Examen:
Het ITE examen is een Academy examen dat tijdens een ILT dag afgenomen kan worden en ca. 3 uur duurt.

Meerprijs ITE Examen:
Geen

Windows 10 installeren, configureren en beheren

Deze training gaat over Windows 10 in al zijn hoedanigheden. Want Windows 10 is niet alleen een besturingssysteem voor pc's en laptops, maar ook voor tablet-pc's en smartphones. Bijzonder daarbij is, dat de interface van Windows 10 zich afhankelijk van de schermgrootte en de manier waarop de computer gebruikt wordt automatisch aan kan passen aan de omstandigheden. Als ICT-beheerder moet je meer over het werken met Windows weten dan wie dan ook. Maar tevens moet je zoveel mogelijk weten over het installeren, configureren en beheren van Windows. Met als doel: een betrouwbare device, waarmee degene die ermee werkt uitstekend uit de voeten kan.

Doelgroep:
Deze training is op het niveau van MBO ICT en bestemd voor diegene die zich voorbereiden op een functie waarin ze verantwoordelijk zijn voor het beheer en het leveren van support voor Windows 10 in een klein tot middelgroot formaat netwerk.

Studiebelasting:
Volledig klassikaal:
10 lesdagen (70 uur)

Deels zelfstudie:
klassikaal 7 lesdagen (49 uur) + zelfstudie 70 uur

Studiemateriaal is inbegrepen bij de training.

Prijs Academy ILT lesdag: EUR 425,00 excl. BTW

ITIL (TOPdesk)

Voor het inrichten en beheren van de processen van een IT omgeving, wordt er in de meeste organisaties gebruik gemaakt van ITIL als raamwerk. Help- en Servicedesk medewerkers krijgen vanuit hun rol het meeste te maken met ITIL, waardoor kennis van ITIL voor deze functie net zo vereist is als technische kennis.

De servicedesk functioneert als een centrale afdeling voor het monitoren en oplossen van storingen (incidenten) en serviceaanvragen (routinetaken met betrekking tot de service). Volgens ITIL (Information Technology Infrastructure Library) is de servicedesk het enige aanspreekpunt (Single Point of Contact; SPOC) tussen een bedrijf en zijn klanten, werknemers en zakelijke partners. Een helpdesk wordt gezien als een deelproces van de servicedesk. Voorbeeld:

 • Een aanvraag, probleem, melding of storing komt binnen bij de servicedesk.
 • De servicedeskmedewerker registreert het incident en beoordeelt welke afdeling het probleem kan oplossen.
 • De betreffende afdeling, bijvoorbeeld een helpdesk, neemt het probleem in behandeling en koppelt de voortgang terug aan de servicedesk.
Een veel gebruikt programma om ITIL toe te passen is TOPdesk. Tijdens de opleiding wordt kennis van dit programma en de achterliggende principes behandeld, als belangrijk onderdeel voor een functie als help- of servicedesk medewerker.

Doelgroep:
Helpdeskmedewerkers, Servicedeskmedewerkers binnen een IT bedrijf of afdeling.

Studiebelasting:
Volledig klassikaal:
1,5 lesdag (10 uur)

Deels zelfstudie:
1 lesdag (7 uur) + zelfstudie 10 uur

Studiemateriaal is inbegrepen bij de training.

Prijs Academy ILT lesdag: EUR 425,00 excl. BTW

Samenwerkingen

UWV
Gemeentes West-Brabant
Gemeentes Drechtsteden
TSTC
IMF

CRKBO geaccrediteerd

icoontelefoon

Volg ons


icoontelefoon

Contactgegevens

icoontelefoon085 - 0498 591
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.