Citrix training

citrixHet actuele zeer brede productaanbod van Citrix heeft geleid tot trajecten met een meer gedifferentieerde certificeringsaanpak, waarbij de primaire focus op de "Virtualisatie" technologieën is komen te liggen. Ondertussen wordt er druk doorontwikkeld op de nieuwe generatie producten. Dit heeft tot gevolg dat er momenteel 2 verschillende certificeringstrajecten voor Citrix zijn af te leggen.

  1. Voor producten die tot en met 2012 op de markt zijn gekomen biedt Citrix 3 trajecttypen aan. Producten waar de oude certificeringstrack voor geldt zijn XenApp 6.5 en ouder, XenDesktop 5.5, XenServer 6.0 en NetScaler 10.
  2. Voor de virtualisatieproducten die in 2013 zijn gelanceerd is een geheel nieuw, meer op de job role gerichte certificeringstrack ontwikkeld. Deze staat geheel los van de vorige certificeringstrack en heeft een eigen structuur gekregen. De nieuwe certificeringstrack heeft betrekking op Citrix XenDesktop 7, de upgrade én samenvoeging van de vroegere producten XenApp en XenDesktop.

Beschikbare leervormen - Available learning methods CXA-206 training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
5 days   EUR 2.135,00 excl. BTW/VAT   #1Y0-A20

Doelstelling

De vernieuwde CXA-206-2I training biedt de deelnemer de fundamentele skills voor het installeren, beheren en onderhouden van Citrix XenApp 6.5 voor Microsoft Windows® Server™ 2008 R2. Ook de diverse (huidige) componenten die hierbij van betekenis zijn voor veilige en geoptimaliseerde applicatie-delivery en -virtualisatie komen ruimschoots aan de orde: App-V integratie, Citrix StoreFront, Citrix Receiver met Self-Service mogelijkheden, Load Manager, HDX beheer, Universal Print Server, NetScaler Gateway en nog veel meer.

Deelnemers worden o.a. via vele hands-on oefenopdrachten bekend gemaakt met installatie en configuratie van XenApp 6.5 op Windows Server 2008 R2, het omgaan met de diverse beheertools op user-, server- en farmniveau, het implementeren van policies, printerbeheer en alle aspecten die van belang zijn bij het beschikbaar stellen en beheren van resources.

Indien u XenApp gaat implementeren op Windows Server 2012 of om andere redenen Citrix XenApp 7.X gaat inzetten raden wij u aan om deel te nemen aan de training Managing App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 (CXD-203).

Quick Details:

Reference Nr.: CXA-206
Geen data hier?: Vraag een sessie aan via info@one2train.nl
Experience Level: -

more details...

Beschikbare leervormen - Available learning methods CXD-310 training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
5 days   EUR 2.695,00 excl. BTW/VAT   #1Y0-301

Doelstelling

Dit is is de geheel vernieuwde vervolgtraining voor alle Citrix virtualisatie technologieën. De training zal deelnemers via instructie en hands-on opdrachten bekend maken met optimalisatie en troubleshooting methodieken van Citrix XenApp and XenDesktop 7.1x implementaties en zal bovendien diep ingaan op implementatie en best practices met de nieuwste versie van Citrix Provisioning Services..

Deze training vervangt de oudere producten Deploying App and Desktop Solutions with Citrix XenApp and XenDesktop 7.6 (CXD-300), Deploy and Manage Citrix XenApp/XenDesktop 7.6 Fast Track (CMB-300) en XenApp and XenDesktop Advanced Optimization and Troubleshooting (CXD-330).

  • Nieuwere versie van de software: 7.13
  • Nieuwe labs op een sterk verbeterd en vernieuwd platform (Microsoft Windows Server 2016 resp. Microsoft Windows 10)
  • Compleet nieuwe benadering qua (vervolg)onderwerpen toegespitst op het verkrijgen van diepgaande (praktijk)kennis van XenApp en XenDesktop
  • Een meer logische en meer afgeronde volgorde van onderwerpen

Quick Details:

Reference Nr.: CXD-310
Geen data hier?: Vraag een sessie aan via info@one2train.nl
Experience Level: -

more details...

Beschikbare leervormen - Available learning methods CXD-400 training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                   Corresponding exam
5 days   EUR 2.850,00 excl. BTW/VAT   #1Y0-401

Doelstelling

Citrix XenDesktop 7 is de samenbundeling van de nieuwste versies van de virtualisatieproducten Citrix XenApp 6.X en Citrix XenDesktop 5.X. Deze training brecgt Citrix architecten en consultants de skills bij die nodig zijn om een complete Citrix XenDesktop 7 virtualisatie business case te analyseren, het ontwerp hiervoor op te stellen en het project succesvol te begeleiden.

Deze training zal Citrix architecten en consultants de skills bijbrengen die nodig zijn om een complete Citrix XenDesktop 7 virtualisatie business case te analyseren, het ontwerp hiervoor op te stellen en het project succesvol te begeleiden. Met als uitgangspunt de Citrix Consulting Services Methodology wordt tevens o.a. ingegaan op zaken als het managen van het project, het monitoren en reageren op acceptatie, het in kaart brengen van risico’s en het ontwerpen van oplossingen volgens Citrix Best Practices. Uit het leven gegrepen uitdagende scenario’s zullen de deelnemers inzicht verschaffen in de wijze waarop implementaties het best ontworpen en begeleid kunnen worden.

De training wordt in een workshop-achtige sfeer gegeven waarbij hoge eisen gesteld zullen worden aan participatie van de deelnemers tijdens discussies en presentaties.

Quick Details:

Reference Nr.: CXD-400
Geen data hier?: Vraag een sessie aan via info@one2train.nl
Experience Level: -

more details...

Beschikbare leervormen - Available learning methods CXS-300 training
classroom-study
   
 
 
 
 
 
Course duration                 Course price                    
5 days   EUR 2.695,00 excl. BTW/VAT    

Doelstelling

Citrix XenServer 6.5 is het nieuwste Type I hypervisor virtualisatieplatform van Citrix en biedt vele en belangrijke nieuwe features ten opzichte van oudere versies. In deze training wordt de deelnemer bekend gemaakt met alle basis- en advanced functionaliteiten voor het ontwerpen van XenServer enterprise-wide implementaties en het uitrollen, implementeren en beheren van XenServer 6.5 SP1 hosts, resources en VM's.

Tijdens deze training worden planning, uitrol, beheer en troubleshooting van Citrix XenServer 6.5 SP1 in de meest uitgebreide zin behandeld. Deelnemers worden o.a. via hands-on oefenopdrachten bekend gemaakt met planning, installatie, configuratie en beheer van een virtualisatie server, het omgaan met Resource Pools, network en storage, het virtualiseren en distribueren van een OS en het omgaan optimaliseren en troubleshooten van de omgeving.

Ook de meer geavanceerde Citrix XenServerfunctionaliteiten in enterprise-wide implementaties zoals o.a. High Availability en disater Recovery komen aan de orde.

Quick Details:

Reference Nr.: CXS-300
Geen data hier?: Vraag een sessie aan via info@one2train.nl
Experience Level: -

more details...